Вести од индустријата

Како да се одржува гумена цевка за испорака на бетон

2024-05-11

Гумена цевка за испорака на бетоне важен градежен материјал кој најчесто се користи во градежни проекти и процеси на транспорт на бетон. За да се обезбеди работен век на бетонското гумено црево, потребно е правилно да се одржува.

Бетонските гумени цевки може да бидат подложни на абење и стареење, затоа е важно да се избегне вметнување на крајната гумена цевка во бетонот и работа во свиткана состојба за време на операциите на пумпање. Исто така, важно е да се избегне поврзување на тврда цевка пред гумената цевка на опашката за време на операциите на пумпање. За време на операциите за одржување, најдобро е да избегнувате прекумерно удирање на крајната гумена цевка со голем чекан, што може да предизвика пукање на челичната жица во внатрешноста на гумената цевка и забрзување на абењето. По завршувањето на работата на пумпањето, преостанатиот бетон во внатрешноста на крајната гумена цевка треба да се исчисти темелно за да се избегне оштетување на крајната гумена цевка за време на следната операција.

При складирањегумени цевки за испорака на бетон, треба да се исчистат и исушат пред да се завиткаат и стават на суво, ладно место. Не ставајте го гуменото црево под тешки предмети и не закачувајте го високо. Важно е местото каде што се чува гуменото црево да се одржува суво, проветрено и редовно исчистено. за време на употребата, проверете дали гумената цевка за испорака на бетон не е изложена на прекумерен притисок или напнатост и избегнувајте контакт со остри предмети што може да предизвикаат абразии. Дополнително, важно е редовно да се проверува абењето и кинењето на гуменото црево за време на употребата и да се врши одржување и замена кога е потребно.


X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept